#SamentegenCorona?

Jazeker. Aan alle kanten ziet men initiatieven ontstaan om samen door de crisis te komen en elkaar daarbij te helpen. De premier en minister deden beide een beroep op Nederlanders om om elkaar te denken en elkaar te helpen. Ook Zorg van Oranje geeft daar graag gehoor aan wil zich vooral richten op de positieve kant en kansen die de situatie biedt. Corona brengt ons samen en samen komen we door Corona heen.

 

Het Coronavirus houdt Nederland in de greep en heeft een grote invloed op het dagelijks leven voor iedereen. Een grote groep mensen slaat zich er vrij eenvoudig doorheen. Voor mensen die al voor het Coronavirus eenzaam of afhankelijk van de behulpzaamheid van anderen waren is de invloed van Corona, zeker ook omdat niet duidelijk is hoe lang en in welke vorm de situatie aanhoudt, extra groot. Denk hierbij aan mensen die niet zelfstandig boodschappen kunnen doen, eenzaam zijn of een huisdier hebben dat verzorg moet worden.

Zorg van Oranje voelt zich vanuit haar missie: Samen & verbinden door praktische oplossingen, geroepen om haar bijdrage te leveren aan het bestrijden van eenzaamheid en afhankelijkheid tijdens de Coronacrisis. Ons dagelijks werk is het bij elkaar brengen van zorgaanbieders, zorgverleners en particuliere clienten. Bemiddelen tussen vraag en aanbod. Ons netwerk, platform, kennis en expertise zetten wij graag in om mensen met een hulpvraag te koppelen aan mensen die graag willen helpen. Deze laatste groep hoeven helemaal geen mensen met een zorgachtergrond te zijn. 

 

Hoe werkt het?

Hulp nodig?

Vul dan het formulier in, stuur een mail naar info@zorgvanoranje.nl of bel naar 0528 - 726 101. Wij nemen dan contact met u op en stellen u voor aan een beschikbare vrijwilliger. Het mag om alle soorten hulpvragen gaan. Denk hierbij aan boodschappen, verzorging van huisdieren, sociaal contact, klussen in en om het huis etc. etc.

Ik wil graag helpen!

In tijden van crisis blijkt vaak hoeveel solidariteit er is en welke mooie kanten van mensen naar boven worden gebracht. Velen willen een ander helpen en van betekenis zijn, maar weten niet altijd waar te beginnen. Wilt u ook van betekenis zijn op uw eigen manier schrijf u dan in, stuur een mail naar info@zorgvanoranje.nl of bel naar 0528 - 726 101. Op basis van uw mogelijkheden kijken wij samen welke hulpvragen het beste bij u passen.