Rolanda als Coronasneltester

 

Sinds september dit jaar vul ik af en toe wat opdrachten in voor Zorg van Oranje. Afgelopen november werd ik gevraagd door Zorg van Oranje om bij twee coronatestlocaties te gaan werken. Nou, dat leek mij wel wat. Weer een nieuwe uitdaging, want dat had ik nog nooit gedaan.

Kim, Intercedent bij Zorg van Oranje vertelde mij dat ik hierover uitleg zou krijgen. Ik ben zelf verpleegkundige en heb wel eens voor hetere vuren gestaan, dus dat moest wel goed komen, dacht ik zo.

Voordat ik aan de slag mocht, werd mij de juiste, medische kleding en middelen gegeven om aan te trekken. Wat natuurlijk ontzettend belangrijk en een vereiste is.

 

Bij beide locaties wordt de test alleen via de neus genomen, dit zijn sneltesten.In Hoogeveen neem ik alleen het monster af en wordt het in hun laboratorium onderzocht, om daar de uitslag te verkrijgen. In omgeving Emmen test ik voor een uitzendbureau, bij deze locatie komen mensen uit het buitenland, die zo gauw de test negatief is, voor het uitzendbureau aan het werk kunnen gaan. Er is dan een tolk aanwezig.

Ik neem hierbij het monster af, door middel van een teststokje in de neus. Dit test ik zelf via een zogeheten testkit, de uitslag is dan binnen 20 minuten bekend. De medewerkers krijgen een ondertekend formulier mee, wanneer de test negatief blijkt te zijn. Dat is gelukkig in de meeste gevallen zo. De meeste mensen zijn vriendelijk, sommigen schieten in de lach als het wattenstaafje in hun neus zit. Er is een enkeling die zijn hoofd wegdraait, dat is soms wat lastig omdat er een taalbarrière is. Op zo’n moment schakel ik de tolk in. Als blijkt dat de test positief is dan wordt er contact opgenomen met de GGD.

 

Ik ben blij dat ik deze opdracht heb aangenomen. Ik werk nu met een hele andere doelgroep, omdat ik vooral met ouderen en mensen met een beperking heb gewerkt.

 

Uitdaging is dus geslaagd, op naar de volgende uitdaging...

Wij hebben met Zorg van Oranje en JijZorgt een fijne en goede samenwerking. Samen proberen we er elke dag weer het beste van te maken!

Cosis Flex

Sinds ik jullie heb leren kennen is mijn leven zoveel beter geworden. Ik ervaar veel minder druk en stress in mijn werk, omdat ik weet dat ik altijd op JijZorgt en Zorg van Oranje kan terugvallen.

Threa – planner zorginitiatief de Bosk

Mijn ervaring met jullie als planners is erg positief een fijne samenwerking en altijd meedenken naar oplossing.

Marianne - Begeleider