Particuliere zorg, een markt die steeds groter wordt

 

Zorg van Oranje is als zorgbemiddelingsbureau actief in de bemiddeling van zelfstandige zorgverleners in Noord Nederland. Zij doet dat op verzoek van zelfstandige zorgverleners, zorgaanbieders en particuliere klanten. Vanuit haar bemiddelingsrol maakt zij van alles mee en deelt deze ervaringen. Deze keer de groei van de particuliere zorgmarkt.

Die markt groeit elk jaar fors. Steeds meer mensen met een hulp of zorgvraag besluiten om (extra) zorg in te kopen. De redenen zijn verschillend. Dit kan zijn omdat de huidige indicatie niet toereikend is, geen indicatie wordt afgegeven of mensen geen eigen sociale achtervang hebben. In alle gevallen gaat het steeds meer om kwaliteit van leven. Mensen willen daar meer dan vroeger voor betalen en steeds meer mensen kunnen dat betalen. Een trend die alleen maar toeneemt. Dit wordt versterkt doordat zorgverzekeraars en gemeentes steeds meer verder bezuinigen en een beroep doen op de zorgvragers zelf, mensen ouder worden, het besteedbaar vermogen toeneemt en omdat mensen simpelweg een fijn, veilig en leuk leven willen hebben.

Omdat mensen particuliere zorg uit eigen portemonnee betalen is meer maatwerk mogelijk. Er zijn geen beperkingen vanuit wet- en regelgeving, waar de zorg overigens bol van staat, waar rekening mee hoeft te worden gehouden. Zo bepaalt de klant wie er komt, wanneer deze komt, wat en hoe dit gedaan wordt. Maatwerk dus. Het hierbij gaan om zorg, maar steeds meer zien wij dat het ook gaat om sociale activiteiten. Samen leuke dingen doen als winkelen, de natuur in of gezellig samen thuis spelletjes doen. Ten slotte kan het gevoel van veiligheid een reden zijn om particuliere zorg in te kopen. Denk hierbij aan het langer zelfstandig thuis kunnen wonen van (kwetsbare) ouderen doordat wij ’s nachts blijven slapen.

Natuurlijk vraagt dit van ons als bemiddelingsbureau dat wij de juiste match maken. Er worden andere eisen aan de zorgverleners gesteld. Naast dat de klik er moet zijn zaken als gelijkgestemdheid, flexibiliteit en klantvriendelijkheid nog meer van belang. Gelukkig beschikken wij over een groep van zorgverleners die deze vorm van zorg en dienstverlening op het lijf geschreven is. Zij maken elke dag weer het verschil!

Heeft u behoefte aan particuliere zorg of dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Samen maken wij de zorg en Zorg van Oranje brengt graag bij

Wij hebben met Zorg van Oranje en JijZorgt een fijne en goede samenwerking. Samen proberen we er elke dag weer het beste van te maken!

Cosis Flex

Sinds ik jullie heb leren kennen is mijn leven zoveel beter geworden. Ik ervaar veel minder druk en stress in mijn werk, omdat ik weet dat ik altijd op JijZorgt en Zorg van Oranje kan terugvallen.

Threa – planner zorginitiatief de Bosk

Mijn ervaring met jullie als planners is erg positief een fijne samenwerking en altijd meedenken naar oplossing.

Marianne - Begeleider