Allereerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Janine, ik ben 55 jaar en moeder van een geweldig kind.

Lang geleden ben ik begonnen met de opleiding tot A-verpleegkundige, maar deze heb ik niet afgemaakt. Ik ben toen beland in de Horeca (wat toch ook een soort van zorg is). Daarin heb ik diverse banen gehad en via vele omzwervingen nu toch weer beland in de zorg.

Door een werknemer bij het UWV werd ik gewezen op “Zorg van Oranje”, waar je als ZZP’er of opdrachtnemer aan de slag kon gaan. Na een leuk online zoom-gesprek online met Kim van Zorg van Oranje, kreeg ik te horen dat ik voor ze aan het werk kon gaan. En dat doe ik dus nu vanaf begin februari.

Ik werk nu als helpende in de zorg en vind het geweldig om mensen te ondersteunen in hun dagelijkse routine, of dat nu is om de boterham te smeren of te helpen met het douchen of wassen, Ik geniet daar enorm van en haal daar veel voldoening uit.

Het leuke van deze baan is dat je op verschillende plekken kan worden ingezet. Mijn eerste opdracht was dan ook bij een kleinschalige woonvilla, waar 5 oudere dementerende dames woonden. Een ieder van hen had een verschillende zorgvraag. Waarbij de één weinig echte zorg nodig had, maar het wel heerlijk vond om te gaan wandelen. Hielp ik de andere dame vanaf s ’ochtends vroeg met opstaan tot het slapen gaan.

De volgende plek waar ik te werk ging was binnen een grotere zorginstelling. Hier werd ik ingezet om het personeelstekort en ziekteverzuim door corona op te vullen. Een plek waar je duidelijk merkt dat er een tekort is aan personeel. Dat is zeker aanpoten geweest, maar anderzijds juist toch ook erg fijn. Je merkt dat niet alleen bewoners, maar ook het personeel blij zijn dat je er bent.

Naast het invallen bij ziekte of personeelstekort kom ik ook bij een aantal vaste cliënten. Zo is er een jonge cliënt die door lichamelijke klachten niet zelfstandig kan douchen. En een oudere cliënt welke zich in het beginstadium van Alzheimer bevindt en daarom begeleiding nodig heeft. Daarnaast kom ik ook wekelijks bij en een client in een ver gevorderd stadium welke ik help met het opstarten van de dag. De laatste twee wonen thuis, samen met hun partner, dus buiten de zorg die gegeven wordt, ontlast je de partners van een kort moment van de zorg.

Al met al een geweldige baan in de zorg met heel veel afwisseling, waarbij je zelf aan kan geven wanneer en hoeveel je agenda wordt gevuld, hoe fijn is dat!

Wij hebben met Zorg van Oranje en JijZorgt een fijne en goede samenwerking. Samen proberen we er elke dag weer het beste van te maken!

Cosis Flex

Sinds ik jullie heb leren kennen is mijn leven zoveel beter geworden. Ik ervaar veel minder druk en stress in mijn werk, omdat ik weet dat ik altijd op JijZorgt en Zorg van Oranje kan terugvallen.

Threa – planner zorginitiatief de Bosk

Mijn ervaring met jullie als planners is erg positief een fijne samenwerking en altijd meedenken naar oplossing.

Marianne - Begeleider